Фондот за иновации и технолошки развој одобри доделување средства преку Иновациски ваучери за истражувачка работа – врска помеѓу индустријата и високото образование.

Повеќе...

Во рамките на ЕРАЗМУС програмата за професори, во периодот од 02 до 06 март, професор Joaqium Moreira da Silva од Универзитетот на Азорите, Португалија, одржа предавања пред студентите на Земјоделски факултет.

Повеќе...

На покана од „Институт за ратарство и повртарство“ - Институт од национално значење за Република Србија, од Нови Сад, во име на програмскиот одбор и во име на директорката д-р Светлана Балешевиђ Тубиђ, деканот на Земјоделскиот факултет при УГД Штип, учествуваше на 54-то Советување за агрономи и земјоделски производители во Република Србија, одржано на Златибор.

Повеќе...

Journal of Agriculture and Plant Sciences (ЈАРЅ) е наследник на националното списание Годишен зборник на Земјоделскиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“, кое се издава од 2000 година.

Повеќе...

Во рамките на ЕРАЗМУС програмата и договорот за соработка помеѓу Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип и Средното хемиско училиште во Пардубице, Република Чешка, во периодот од почетокот на март до крајот на месец мај, двајца студенти ќе бидат на практична настава во УНИЛАБ лабораторијата при Земјоделскиот факултет.

Повеќе...

Студентите на студиска програма Енологија, од Наставен центар Кавадарци, во рамките на редовните наставни активности реализираа и практична настава по предметот Основи на енологија, под менторство на проф. д-р Виолета Иванова Петропулос.

Повеќе...

Секретар/Технички секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000
Р. Северна Македонија

Студентски прашања

Штип - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Зорица Горгиева

Тел: +389 32 550 253

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прилеп - Наташа Маџовска

Тел: +389 32 550 774

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.