Во рамките на ЕРАЗМУС програмата за професори, во периодот од 02 до 06 март, професор Joaqium Moreira da Silva од Универзитетот на Азорите, Португалија, одржа предавања пред студентите на Земјоделски факултет.

Покрај стручниот дел од областа на Сточарството, професорот Мореира акцентот на своите предавања го стави и на можноста за соработка и апликација на нашите студенти за летна пракса или семестрален престој на нивниот Универзитет.

Професорот даде отворена покана за наставниот кадар и за студентска мобилност и подржана можност за апликација за престој на неговиот Универзитет.

Презентацијата и информациите кој ги сподели професорот со нашите студенти, побудија интерес и прашања за семестарален престој, број на испити и можна летна пракса.

Секретар/Технички секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000
Р. Северна Македонија

Студентски прашања

Штип - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Зорица Горгиева

Тел: +389 32 550 253

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прилеп - Наташа Маџовска

Тел: +389 32 550 774

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.