Во рамките на ЕРАЗМУС програмата и договорот за соработка помеѓу Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип и Средното хемиско училиште во Пардубице, Република Чешка, во периодот од почетокот на март до крајот на месец мај, двајца студенти ќе бидат на практична настава во УНИЛАБ лабораторијата при Земјоделскиот факултет.

Студентите се под менторство на продеканот за настава Проф. д-р Емилија Арсов, и во рамките на нивната тримесечна програма студентите активно ќе учествуваат во изучување и практична реализација на методологијата на работа во УНИЛАБ лабораторијата.

Ова е прва ЕРАЗМУС мобилност за лабораториска пракса, и се надеваме дека ќе резултира со успех и можност за нови мобилности, за кои се спремни Земјоделскиот факултет и УНИЛАБ лабораторијата.

Секретар/Технички секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000
Р. Северна Македонија

Студентски прашања

Штип - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Зорица Горгиева

Тел: +389 32 550 253

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прилеп - Наташа Маџовска

Тел: +389 32 550 774

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.