На покана од „Институт за ратарство и повртарство“ - Институт од национално значење за Република Србија, од Нови Сад, во име на програмскиот одбор и во име на директорката д-р Светлана Балешевиђ Тубиђ, деканот на Земјоделскиот факултет при УГД Штип, учествуваше на 54-то Советување за агрономи и земјоделски производители во Република Србија, одржано на Златибор.

Ова Советување има масовна посетеност, и оваа година биле регистрирани повеќе од 1300 учесника.

Проф. д-р Љупчо Михајлов, на 27 јануари, првиот ден од одржување на Советувањето, одржа пленарно предавање под наслов: „ПРВА ДИРЕКТНА СЕИДБА НА ЖИТАРКИ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА – ПРЕДИЗВИК И ДИЛЕМА“

Во текот на следните 2 дена од советувањето, деканот на Земјоделскиот факултет при УГД Штип, Проф. д-р Љупчо Михајлов активно учествуваше во панел дискусиите кои беа организирани во текот на советувањето.

Секретар/Технички секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000
Р. Северна Македонија

Студентски прашања

Штип - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Зорица Горгиева

Тел: +389 32 550 253

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прилеп - Наташа Маџовска

Тел: +389 32 550 774

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.