Професори од Универзитетот „Мендел“ во Брно, Факултет за земјоделски науки, Оддел за морфологија, физиологија и анимална генетика, Република Чешка, проф. д-р Петр Слама, проф. д-р Алеш Павлик и доц. д-р Андреј Батик, реализираа студиски престој на Земјоделскиот факултет, Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип во периодот од 6 до 10 мај 2024 г.

Престојот се реализираше во рамки на CEEPUS мрежата BioScience, Food and Health (SK-1516-04-2324).

За време на престојот професорите беа запознаени со активностите на факултетот, беше разговарано за започнување на нови проектни активности и договорени идни мобилности со вклучени научни активности во различни области од анималната технологија, технологијата на вино и храна.   

Секретар/Технички секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

Адреса: ул. „Гоце Делчев“ бр. 89
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р. Северна МакедонијаСтудентски прашања

Штип/Прилеп - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Зорица Горгиева

Тел: +389 32 550 253

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.