Професорки од Земјоделски факултет, проф. д-р Биљана Балабанова и проф. д-р Наталија Маркова-Руждиќ, на 3 април 2024 г. учествуваа во обука организирана од Македонското здружение на лаборатории и инспекциски тела „МАКЛАБ“.

Организираната обука опфати унапредување на познавањето на Стандардот MKС ISO/IEC 17025:2018 во делот на примена на Стандардот  MKС ISO/IEC 17025:2018 од аспект на употреба на опрема, интерна контрола и метролошка следливост на опремата.

Стекнатите вештини од обуката овозможуваат континуирано унапредување на знаењето на наставно-научниот кадар вклучен во функционирањето на Лабораторијата УНИЛАБ при Земјоделски факултет, Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип.

 

Секретар/Технички секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

Адреса: ул. „Гоце Делчев“ бр. 89
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р. Северна МакедонијаСтудентски прашања

Штип/Прилеп - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Зорица Горгиева

Тел: +389 32 550 253

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.