Земјоделскиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ во Штип, претставуван од деканката проф. д-р Емилија Арсов и предметниот професор и раководител на Лабораторијата за растителна биотехнологија, проф. д-р Лилјана Колева-Гудева, потпиша Договор за соработка со компанијата „Ирибов МК“ ДООЕЛ Виница претставувана од Елои Боон.

„Ирибов МК“ е компанија со широк спектар на лабораториски техники за компании кои одгледуваат и произведуваат растенија, со три оддели, а главна е Лабораторијата за култура на ткиво за производство и одгледување на растенија.
Договорот за соработка ќе им овозможи практична настава на студентите на прв циклус студии, истражување на студентите од втор и трет циклус студии, како и заеднички проектни апликации и научноистражувачка работа.
Среќни сме и горди што наши дипломирани студенти веќе се вработени во компанијата „Ирибов МК“.
Благодарност за компанијата за гостопримството и со официјализирање на соработката посакуваме идни заеднички успешни активности.

Технички секретар

Благица Јаневска
Тел: +389 32 550 764
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

Адреса: ул. „Гоце Делчев“ бр. 89
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р. Северна МакедонијаСтудентски прашања

Штип/Прилеп - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Зорица Горгиева

Тел: +389 32 550 253

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.