На ден 13 декември 2022 година, дел од студентите од трета година насока Растителна Биотехнологија и четврта година насока Градинарство, реализираа посета на компанијата АГРИС во Грција.

АГРИС е компанија која е основана во 1983 година и е експерт во унапредувањето на хортикултурата, преку производство на професионален расад од сертифициран семенски материјал. Посетата на студентите на овој капацитет беше во насока да се запознаат со работата на компанијата, примената на новите технологии, производството на расад од сеидба до пласман, одредување на квалитетот на семенскиот материјал и калемењето на расадот.

Посетата беше реализирана благодарение на г-дин Стефан Трајков, регионален менаџер во АГРИС и предметниот професор по Градинарство и Производство на расад, проф. д-р Даниела Тодевска.

Технички секретар

Благица Јаневска
Тел: +389 32 550 764
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

Адреса: ул. „Гоце Делчев“ бр. 89
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р. Северна МакедонијаСтудентски прашања

Штип/Прилеп - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Зорица Горгиева

Тел: +389 32 550 253

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.