12 декември, 2022 година

 Студенти од Земјоделскиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип учествуваа на 13-тата Смотра на студентски трудови, организирана на 12 декември 2022 год на Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје.

 Елена Богева, студент на трет циклус на студии на Земјоделскиот факултет, на студиската програма Енологија го презентираше трудот со наслов: "Медено вино, нов вински стил од сортите Темјаника, Смедеревка и Станушина".

 Александар Пиперевски, студент на втор циклус на студии на Земјоделскиот факултет, на студиската програма Енолигија, го презентираше трудот со наслов: "Определување на полифенолен профил на вина од сортата Пино Ноар со примена на UPLC-ESI-IT-MS техника".

 Александар Темелков, студент на прв циклус на студии на Земјоделскиот факултет, го презентираше трудот: "Антиоксидантна активност на црвени вина".

 Тања Вичентиќ, студент на прв циклус на студии на Земјоделскиот факултет, го презентираше трудот: "Како да ги зачуваме светулките (Coleoptera: Lampyridae) од исчезнување".

 Програмата за смотрата е објавена на следниот линк: http://www.fznh.ukim.edu.mk/mk/xiii-smotra-na-studentski-trudovi.html

 

Технички секретар

Благица Јаневска
Тел: +389 32 550 764
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

Адреса: ул. „Гоце Делчев“ бр. 89
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р. Северна МакедонијаСтудентски прашања

Штип/Прилеп - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Зорица Горгиева

Тел: +389 32 550 253

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.