Во рамките на билатералниот проект помеѓу Македонија и Австрија „ Оксидомикс-подржан развој на квалитет на ладно-цедени масла богати со антиоксиданси со усовршување на производствен процес

Во рамките на билатералниот проект помеѓу Македонија и Австрија „ Оксидомикс-подржан развој на квалитет на ладно-цедени масла богати со антиоксиданси со усовршување на производствен процес“, финансиран од МОН со главен истражувач Проф. д-р Сања Костадиновиќ Величковска од Земјоделски факултет, во периодот од 06 до 09 септември Земјоделски факултет и УНИЛАБ лабораторијата беа место за одржување на првиот координативен состанок во рамките на проектот со главниот истражувач PhD Mark Pignitter од Универзитетот во Виена.

На состанокот беа дефинирани неколку клучни точки поврзани со реализација на проектот и во УНИЛАБ лабораторијата беа практично прегледани и изведени дел од експериментите.

Освен во УГД, Проф. Марк направи и работна средба во Агрофила, каде во детали беше објаснет процесот на добивање на ладно-цедено масло од суровина до краен производ. Исто така, беа договорени и детали за идна соработка се со цел квалитетот и нутритивните вредности на ладно-цедените масла да биде на уште повисоко ниво.

Технички секретар

Благица Јаневска
Тел: +389 32 550 764
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

Секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  

Адреса: ул. „Гоце Делчев“ бр. 89
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р. Северна МакедонијаСтудентски прашања

Штип/Прилеп - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Зорица Горгиева

Тел: +389 32 550 253

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.