Во чест на настанот МЛАДО ВИНО, на 21 ноември, во просториите на Земјоделски факултет во Наставен центар Кавадарци се одржа дегустација и оценување на млади вина произведени во домашни услови – семејни винарии.

Дегустацијата и оценувањето на вината се реализираше од страна на Здружението на винари од Македонија со учество на студенти од студиската програма Енологија во Кавадарци.

Според оценувањето наградени се вкупно 72 вина: 

  • ГОЛЕМО ЗЛАТО - 5 црвени и 2 бели вина;
    • ЗЛАТО - 5 розе, 14 црвени, 9 бели вина;
    • СРЕБРО - 19;
    • БРОНЗА - 18.

Секретар/Технички секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000
Р. Северна Македонија

Студентски прашања

Штип - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Зорица Горгиева

Тел: +389 32 550 253

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прилеп - Наташа Маџовска

Тел: +389 32 550 774

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.