Студентите на Земјоделскиот факултет од Наставен центар - Штип продолжуваат со теренските активности. Дел од студентите учествуваа во поставување на експеримент со новоинтродуирани сорти ориз од Италија.

Ова е одлична можност студентите дополнително да се запознаат преку практично поставување на опитот како се спроведуваат меѓусортни испитувања пред да се одобрат најдобрите сорти за комерцијалното производство.

Експериментот беше поставен на површините на фирмата „БМФ Грдовци“ во Грдовци, Кочанско, со која Земјоделскиот факултет има долгогодишен договор за соработка и договор за реализирање на практичната настава.

Ова е само првата фаза од оризопроизводство, студентите ќе продолжат понатаму да го следат оризот сѐ до фазата на жетва.

Секретар/Технички секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000
Р. Северна Македонија

Студентски прашања

Штип - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Зорица Горгиева

Тел: +389 32 550 253

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прилеп - Наташа Маџовска

Тел: +389 32 550 774

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.