Претставници од УНИЛАБ при Земјоделскиот факултет учествуваа на практичен и корисен семинар од областа безбедност на храна „Иновативни методи и современа аналитика“, во организација на Лабена Дооел Скопје.

На семинарот беше следена презентација на „Romer labs“ - Австрија и „CHARM“ - САД кои нудат тестови за контрола на безбедност на храната, како микотоксини, патогени во храна, алергени во храна, глутен, ГМО, остатоци од ветеринарни лекови.

Исто така, беше направена и презентација на „ФОСС“ - Данска, кој нуди инструменти за завршни аналитички решенија за прехранбената индустрија.

УНИЛАБ постојано ги следи обуките и семинарите во нашата земја и надвор од неа, со цел да оди во чекор со технологијата и новата методологија на лабораториски испитувања. Размената на искуствата, практичните презентации се одлични идеи за проширување на опсегот на испитувања во лабораторијата, а пред сѐ и до стекнување на сертификат за обученост на персоналот во УНИЛАБ.

Секретар/Технички секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000
Р. Северна Македонија

Студентски прашања

Штип - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Зорица Горгиева

Тел: +389 32 550 253

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прилеп - Наташа Маџовска

Тел: +389 32 550 774

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.