Во изминатиот период, во рамките на програмата „Еразмус“, на студиската програма Биологија во склоп на Земјоделскиот факултет при УГД како гости присуствуваа Михал Балаж и Јозеф Мацко од Католичкиот универзитет во Словачка.

Поради специфичноста на областа на двајцата професори, тие одржаа теренска активност во областа на Слан Дол, Штипско. На студентите им ги презентираа биогеографските карактеристики на подрачјето, како и неговото значење. На теренот беа набљудувани претставници од орнито фауната и беа колекционирани различни морски фосили кои често можат да се сретнат во Слан Дол.

Секретар/Технички секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000
Р. Северна Македонија

Студентски прашања

Штип - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Зорица Горгиева

Тел: +389 32 550 253

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прилеп - Наташа Маџовска

Тел: +389 32 550 774

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.