Од 21 до 24 јануари, деканот на Земјоделскиот факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ во Штип, проф д-р Љупчо Михајлов, учествуваше во работата на 52. советување на агрономи и земјоделски производители што се одржа на Златибор, по повод јубилејот 80 години од основањето на Институтот за полјоделство и градинарство во Нови Сад.

На ова советување деканот беше еден од предавачите во панел дискусијата под наслов ,,Зелено ѓубрење – избор на растителен вид и технички детали“.
Деканот Михајлов се заблагодари на поканата и истакна дека веќе  воспоставената соработка меѓу Земјоделскиот факултет во Штип и Институтот за полјоделство и градинарство во Нови Сад треба да продолжи и да се проширува.

Како прв следен чекор во правец на продлабочување на соработката, деканот упати отворена покана до колегите од Институтот и Земјоделскиот факултет во Нови Сад да учествуваат во работата на првото советување ,,Агро - наука и пракса“, кое ќе се одржи во организација на Земјоделскиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип  на 10 и 11 мај 2018  година.

Секретар/Технички секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Иван Боев

Тел: +389 32 550 074

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прилеп - Наташа Маџовска

Тел: +389 32 550 774

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.