Земјоделскиот факултет досега има организирано неколку студиски размени во рамките на програмата Еразмус плус и се очекува и годинава да се информираат и поттикнат да аплицираат многу повеќе студенти за семестарални студиски престои.

Со оглед на тоа дека новиот Конкурс за Еразмус се очекува да излезе наредната недела, Земјоделскиот факултет заедно со ЕРАЗМУС канцеларијата, ќе се погрижи на своите студенти да им ги презентира сите неопходни и корисни информации во врска со оваа програма за размена на студенти на една директна средба што ќе се одржи во среда - 20 септември, со почеток во 12 часот, во свечената сала на Земјоделски факултет (трети кат) во Кампус 2.

Своето искуство ќе го споделат и група студенти на Земјоделски факултет кои летниот семестар од студиската 2016/2017 година го поминаа на студиски престој на универзитети во Италија, Португалија и во Шпанија.

Секретар/Технички секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000
Р. Северна Македонија

Студентски прашања

Штип - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Зорица Горгиева

Тел: +389 32 550 253

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прилеп - Наташа Маџовска

Тел: +389 32 550 774

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.