По покана на визитинг професор д-р Јовица Васин од Институтот за поледелство и градинарство во Нови Сад, Србија, дел од студентите на Земјоделски факултет од сите четири наставни центри беа дел од  „Отворен ден на полето“, организиран од Институтот.

Повеќе...

Професорката Аника Михелсон од Хамк Универзитетот за применети науки во Финска  во текот на оваа седмица одржа серија на предавања кои се однесуваат на климатските промени и земјоделието.

Повеќе...

Во периодот од 14 до 18 мај, Земјоделскиот факултет беше домаќин на  неколку професори дојдени на нашиот Универзитет во рамките на ЕРАЗМУС програмата.

Повеќе...

На 10 и 11 мај, Земјоделскиот факултет при УГД  успешно го организираше првото научно-стручно советување „Агронаука и пракса“. Прекрасна врска помеѓу науката и праксата, споделување на многу искуства и проблеми со кои реално може да се соочат производителите.

Повеќе...

Секретар/Технички секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000
Р. Северна Македонија

Студентски прашања

Штип - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Зорица Горгиева

Тел: +389 32 550 253

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прилеп - Наташа Маџовска

Тел: +389 32 550 774

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.