Земјоделскиот факултет во рамките на ЕРАЗМУС програма е домаќин на двајца студенти од Универзитетот во Пожега, Хрватска.

Студентите својот престој за пракса го реализираат со посета на УНИЛАБ лабораторијата при Земјоделскиот факултет, но од денес  и во текот на наредната недела ќе остварат практична настава односно работа во Винаријата „Имако“ од Штип.

Голема благодарност до Атанас Рунчев и до вработените во винаријата, за гостопримството и за можноста во моментот студентите од Пожега, Хрватска да бидат директно вклучени во процесот на производство на вино, лабораториско тестирање и дегустација, се со цел да направат една споредба на образованието и праксата во Хрватска и кај нас.

Следен чекор на соработка помеѓу овие две институции ќе биде склучување на договор за практична настава на студентите помеѓу Земјоделскиот факултет и винаријата „Имако“, како и отварање можности за нови идеи и заедничка плодна соработка.

 

Секретар/Технички секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Иван Боев

Тел: +389 32 550 074

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прилеп - Наташа Маџовска

Тел: +389 32 550 774

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.