Студентите на Земјоделски факултет кои го слушаат предметот Цвеќарство во VII семестар, под менторство на проф. д-р Лилјана Колева-Гудева, реализираа теренска настава во производните пластеници во „Флорагарден Марија Блум“ во село Дабиле и во „Градина цвет“ во село Владевци, Струмичко.

На површина повеќе од 1,5 ha студентите имаа можност практично да се запознаат со современите системи за производство на саксиско сезонско цвеќе во „Градина цвет“ во Владевци, каде што годишно се произведуваат над 30 различни видови сезонско цвеќе со капацитет над милион произведени саксии цвеќе.

Во текот на зимскиот семестар во академската 2018/2019 година студентите во рамките на теренската настава по предметот Цвеќарство ќе ги посетат сите поголеми и посериозни оранжерии и пластеници за производство на цвеќе во југоисточниот регион на Република Македонија.

Секретар/Технички секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Иван Боев

Тел: +389 32 550 074

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прилеп - Наташа Маџовска

Тел: +389 32 550 774

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.