Теренска настава и посета на различни производни капацитети и преработувачки компании, со цел практичната настава да се доближи до студентите на Земјоделски факултет, продолжува и понатаму.

Практична настава  по предметот процесна техника, под менторство на проф. д-р Ристо Кукутанов, беше организирана за студентите од Наставен центар Кавадарци во винарска визба и ладилник во Фирмата „Гоце Делчев“ Кавадарци.

Пред студентите беше презентирана производната технологија во Фирмата „Гоце Делчев“ Кавадарци.

Практичната настава продолжува и понатаму во наставните центри каде што е активен Земјоделскиот факултет, затоа што сепак најсреќни и задоволни млади лица има кога теоријата се спои со пракса, и кога целото стекнато теоретско знаење студентите имаат можност директно да го видат на терен, и да го најдат понатаму своето место и вработување на пазарот на трудот.

Секретар/Технички секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Иван Боев

Тел: +389 32 550 074

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прилеп - Наташа Маџовска

Тел: +389 32 550 774

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.