Во рамките на Еразмус програмата за наставнички кадар, доц. д-р Емилија Арсов одржа предавања на Биолошкиот факултет на Софискиот универзитет во Бугарија. Целта на посетата беше да се пренесат информации за Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип и да се запознаат студентите со Еразмус можностите на УГД.

Биолошкиот факултет на Софискиот универзитет се наоѓа во ист објект со Агробио институтот и Генетскиот центар (најголем приватен генетски центар во Бугарија), кои беа присутни како на официјалните предавања така и на неформални средби со доц. д-р Емилија Арсов, кога се договараа можности за продолжување на соработката.

Во периодот од 4 до 8 декември беа одржани предавања на студентите од групата Молекуларна биологија, стручни предавања од областа на примена на молекуларната методологија во идентификацијата на патогените и заштита на растенијата. Воедно беше направена и презентација за можностите за практична лабораториска работа во Научноистражувачкиот центар при УГД, во УНИЛАБ, каде што покрај останатите се изведуваат комплетни анализи за молекуларна дијагностика.

Програмата Еразмус нуди одлична можност за запознавање на студентите на факултетот домаќин со можностите за наставна и практична работа на Универзитетот „Гоце Делчев“.

 

Секретар/Технички секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Иван Боев

Тел: +389 32 550 074

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прилеп - Наташа Маџовска

Тел: +389 32 550 774

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.