Студентите на Земјоделски факултет при Универзитет „Гоце Делчев“ значаен дел од своите студии ги минуваат во практична настава, која се одржува на терен, каде што имаат можност да се запознаат со реалните услови во земјоделието.

Во рамките на тој дел од студирањето, студентите од Наставниот центар во Прилеп имаа можност да посетат земјоделски капацитети во Прилепско.

Во рамките на предметната наставна програма на студиска програма Полјоделство за студентите во седми семестар, но и за студентите запишани во прв семестар во Наставен центар - Прилеп, беше организирана теренска настава под менторство на проф. д-р Љупчо Михајлов.

Студентите имаа можност директно на терен во атарот на село Ропотово да се запознаат со начинот на орање и заорување на растителните остатоци и подготовка на почвата за новата сеидбена сезона, како и работната операција агрегатирана сеидба на пченица.

Теренските активности со студентите ќе продолжат зависно од сезоната и наставната програма во семестарот, по иницијатива на студентите и задолжителната предвидена програма на предметниот професор.

Секретар/Технички секретар

Елизабета Д. Барбареева
Тел: +389 32 550 600
E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.  
Адреса: ул. „Крсте Мисирков“ бр. 10-А
Пош. фах 201, Штип - 2000, Р.Македонија

Студентски прашања

Штип - Иван Јосифов 

Тел: +389 32 550 071

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Кавадарци - Иван Боев

Тел: +389 32 550 074

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Студентски прашања

Струмица - Аница Удовалиева

Тел: +389 32 550 250

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Прилеп - Наташа Маџовска

Тел: +389 32 550 774

E-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.